Pszichoszociális kockázatértékelés szervezeti szinten

A nagyfokú munkahelyi stressz pszichés (depresszió, szorongás, pánik, kiégés) és szomatikus (kardiovaszkuláris, gyakori nyak-, hát- és derék-fájdalom) megbetegedések rizikótényezője.

Ennek következtében nő a hiányzások, ill. a betegen dolgozók száma, a munkavégzés során gyakoribbá válnak a hibák, a figyelmetlenségből adódó balesetek, csökken a munkavállalók motivációja és elköteleződése.

A munkahelyi stressz okozta GDP-kiesés hazánkban nagyjából évi 1.000 milliárd forintra tehető.

A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII törvény, majd ennek 2008. január 1-jei módosítása nevesíti a pszichoszociális kockázatot, előírva annak rendszeres monitorozását és a kockázatcsökkentést.

Magyarországon a hiányzások 50-60%-a tulajdonítható közvetve vagy közvetlenül a munkahelyi stressznek.

A törvényi rendelkezés szerint pszichoszociális kockázatnak minősül a munkavállalót a munkahelyén érő azon hatások (konfliktusok, munkaszervezés, munkarend, foglalkoztatási jogviszony bizonytalansága stb.) összessége, amelyek befolyásolják az e hatásokra adott válaszreakcióit, illetőleg ezzel összefüggésben stressz, munkabaleset, lelki eredetű szervi (pszichoszomatikus) megbetegedés következhet be.

Mérje fel dolgozói munkakörhöz kapcsolódó és szervezeti szintű pszichoszociális kockázati szintjét, és tervezzen hatékony stresszcsökkentő beavatkozásokat!

A munkahelyi stressz pszichoszociális kockázati tényezőit feltérképező olyan komplex szolgáltatást kínálunk, mely elősegíti a foglalkozás-egészségügyi és munkavédelmi szakemberek, valamint a munkáltatók számára kockázatcsökkentő beavatkozások tervezését és megvalósítását.

A munkahelyi stressz felmérést a Munkavédelmi Törvény kockázatértékeléssel kapcsolatos irányelvei, valamint nemzetközi kutatási eredmények és szakmai tapasztalatok alapján megalkotott mérőeszközzel végezzük. A kérdőív alkalmas arra, hogy az Ön cége eleget tegyen a pszichoszociális kockázatértékelési kötelezettségének.

A felmérés egy védett, online felületen keresztül történik, azonosító kód megadásával, így biztosítható a munkavállalók számára az anonimitás, ugyanakkor lehetővé válik a szervezeti egységek részletes vizsgálata is. A program a kérdőív kitöltés végén grafikonok és szöveges értékelés formájában jeleníti meg az egyén eredményét, melyet a kitöltő pdf formátumban elmenthet, kinyomtathat. Az ablak bezárását követően az eredmények harmadik fél számára már nem elérhetőek.

Munkacsoportunk tagjai szívesen közreműködnek a jelentés megírásában, valamint a vállalati pszichoszociális kockázatkezelési stratégia és irányelvek, beavatkozási akciótervek kidolgozásában is.

Szervezeti szintű pszichoszociális kockázatértékeléssel és felméréssel kapcsolatos szolgáltatásainkról bővebb információkért, személyre szabott árajánlatért lépjen kapcsolatba munkatársainkkal.

Comments are closed.