Williams Stresszkezelő Tréning

A hétköznapok során számos olyan stresszeshatással szembesülünk, melyek hatékony stresszkezelő készségek, módszerek hiányában felőrölik energiáinkat, és idővel a rossz közérzet mellett testileg és lelkileg is megbetegíthetnek. Az, hogy milyen könnyedén tudjuk megoldani a stresszes helyzeteket, illetve elviselni a nyomást, tanult készségeinknek köszönhető. Ezért különösen fontos, hogy folyamatosan fejlesszük ezeket a készségeket, és újakat sajátítsunk el.

A Williams Életkészségek tréning keretében olyan egyszerű gyakorlati módszereket sajátíthatunk el, melyeket a mindennapi viselkedésünkbe beépítve hatékonyabbá és sikeresebbé válunk a stresszes helyzetek megoldásában, illetve a felgyülemlő feszültség levezetésében. A tréning egy egyedülálló döntési mechanizmust is megtanít, mellyel azonnal felismerhetjük a stresszes helyzetet és kiválaszthatjuk a leghatékonyabban alkalmazható módszert.

Kiknek ajánljuk?

  • azok számára, akik a munkahelyükön fokozott stresszterhelésnek vannak kitéve,
  • akik számára fontos, hogy a munkahelyükön és a magánéletükben is kiegyensúlyozottak legyenek,
  • akiknek a stresszel összefüggésbe hozhatóan testi betegségeik alakultak ki (például rendszeres fejfájás, nyak, hát, derékfájdalom, gyomor és bélrendszeri problémák, fáradtság, levertség, enyhe depressziós tünetek, gyakori szorongás, alvásproblémák, kimerültség stb.),
  • bárkinek, aki szeretné csökkenteni konfliktusos helyzeteit és növelni a különböző személyekkel való kommunikációs hatékonyságát,
  • mindenkinek, aki szeretné megelőzni a stressz negatív testi és lelki következményeinek kialakulását, fontos számára az önismeret fejlesztése, és szívesen sajátít el új ismereteket, megoldási módszereket.

A Williams Életkészségek Program magyar változatát 2004-ben a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet szakemberei közreműködésével, a Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartás-orvoslási Társaság dolgozta ki. Hazai utánkövetéses vizsgálatok igazolják, hogy a tréninget követően hosszútávon is csökkent a résztvevők észlelt stressz szintje, a szorongás, a depresszió és a szubjektív testi tünetek mértéke. Mindezeken túl javult a résztvevők megküzdő képessége a különböző stresszhelyzetekben. A kizárólag képzett facilitátorok által vezetett, szakmai csoportok vagy laikus résztvevők számára szervezett tréningek keretében, évente átlagosan 400 fő vesz részt a Williams Életkészségek Programban.

A 2x8 vagy 4x4 órás alkalmakra bontott tréning 6-10 fős zárt kiscsoport keretében zajlik, így a közösségi élmény erejéből meríthetünk. A rövid elméleti bemutatást követően egyéni, páros vagy csoportok feladatok megoldásával gyakoroljuk be az adott stresszkezelő technikát.

A 16 órás tréning elvégzéséről oklevelet adunk át. Az otthoni gyakorlást munkafüzet is segíti. Munkaidő kedvezmény igénybevételéhez részvételi igazolást biztosítunk.

Induló tréningek >

Comments are closed.