Miért lettünk LifeControl Központ?

A névadás mindig komoly kihívás. Különösen egy induló cég számára, amikor olyan sok dolgot szeretnénk elmondani egy névbe sűrítve. Például, hogy mivel foglalkozunk, mi a filozófiánk, miben hiszünk és mik a céljaink?

De mi szeretjük a kihívásokat, ezért lelkesen vágtunk bele, természetesen tudományos alapokon. Világosan megfogalmaztuk a céljainkat, körvonalaztuk a tevékenységünket, rögzítettük a működésünket meghatározó alapelveket majd rögtönöztünk egy szabad asszociációs brainstorming-ot, azaz ötletbörzét. Olyan kifejezéseket kerestünk, amelyben benne van, hogy jó dolgokat szeretnénk, jól csinálni, hogy jobbá tegyük az életünket – sajátunkat és az ügyfeleinkét. Az „élet” szó kézenfekvő volt.

A „Mit?” kérdésre tehát megvolt a válasz, már csak a „Hogyan?” hiányzott. Mi a hangulatunkat, teljesítményünket, egészségünket, vagyis az életminőségünket nagyban befolyásoló stressz negatív hatásainak felismerésére és csökkentésére kínálunk megoldási lehetőségeket. Olyan technikákat, amelyek segítenek kordában tartani, irányítani – azaz „kontrolállni” az életünket.

Egy dolog hiányzott a teljességhez, a nemzetköziség megjelenítése. Hiszen munkánkat tudományos alapokon nyugvó, nemzetközi szinten kidolgozott, és széles körben alkalmazott módszerek alapján végezzük. Éltünk tehát egy kommunikációs csavarral, és az üzleti nyelvet, az angolt segítségül hívva máris megszülettet a név: LifeControl. Természetesen egybeírva, hisz ez így teljes és egész.

Egy kis logótörténet

LCK-logo-nagyAz embereknél a szem, a cégeknél a logó a lélek tükre. Mivel nagyon élveztük a névválasztásnál is a kreatív munkát, kézenfekvő volt, hogy mi magunk alkossuk meg saját logónkat és vizuális arculati elemeinket is. Persze segített, hogy a csapatunk és ismerősi körünk bővelkedik vizuális kommunikációban (is) jártas szakemberekkel, így bátran szabadjára engedhettük fantáziánkat.

Akár csak a névválasztásnál, itt is több dolgot szerettünk volna megjeleníteni. Az egyik legfontosabb elem az élet, a maga színes, szövevényes, sokrétű mivoltában, melyet – szerintünk – ilyennek is kell megélnünk. Az életünket nagyon sok minden befolyásolja, többek között a mindennapos stresszhatások, amelyek érnek minket. Ezért lett a „life” szó szabadkézzel rajzolt.

A következő elem, amit hangsúlyozni akartunk, az a bizonyos kontroll, amit – esetünkben főként a stressz negatív hatásait – alakítani, befolyásolni szeretnénk. Így ellenpólusként a „CONTROL” szó nagyon fegyelmezett, csupa nagybetűs, szabályos betűtípust kapott.

Ami nagyon hiányzott még, önmagunk, a saját tevékenységünk, céljaink megjelenítése. Olyan szimbólumot kerestünk, amely egyrét kifejezi a kereteket, amelyet védekezésként állítani szeretnénk az életünk köré, ugyanakkor semmiképpen nem bezártságot sugall, hisz folyamatosan a lehetőségek bővítésére, a terek tágítására törekszünk. Nos, nekünk erről egy dió jutott eszünkbe, mely kemény héjával védi az értékes gyümölcsöt, de ha megtörjük, kibontjuk, hozzájutunk a legjavához. Ezért választottuk a két félkörívet a LifeControl szöveg köré, mely véd, óv, de nem bezár.

Megvolt tehát a forma, már csak a színek hiányoztak. Próbálgattuk a színpárokat, és ösztönösen döntöttünk a lila-zöld mellett. A hab a tortára, hogy a lila szín jelképezi a kreativitást, a zöld pedig az egészséget.

Comments are closed.